X
Menu
X

Telekung baru untuk Penjara Kajang

Telekung baru untuk Penjara  Kajang

KAJANG, 30 April 2019 – Sebanyak 185 pasang set telekung berkualiti hasil kepercayaan dan sumbangan masyarakat melalui Yayasan Ikram Malaysia telah diserahkan ke Penjara Wanita Kajang.

Pengarah Penjara Wanita Kajang, PKP Lim Kim Mooi, yang turut hadir sepanjang program, telah menerimanya secara simbolik bagi pihak penjara daripada Prof Madya Ainullotfi Bin Abdul Latif, Ketua Pengurusan Yayasan Ikram Malaysia.

Serahan telekung dilakukan selepas Program Isra’ Mi’raj dan Ambang Ramadhan di Penjara Wanita Kajang berlangsung.

Turut hadir untuk slot forum ialah Ust Mohd Fakhrurrazi bin Mohd Hanapi (PU Razi), Ust Tajul Arifin bin Che Zakaria, Yang Dipertua IKRAM Putrajaya, dan Puan Faridah binti Maludin, Pengarah Pusat Sokongan Wanita dan Keluarga (PAKSI).

Lebih kurang 200 para hadirin dari Penjara Wanita Kajang yang terdiri dari kalangan tahanan reman, menjalani hukuman dan banduan akhir.

Penghargaan dan terima kasih 3000 kali kepada semua masyarakat Malaysia khususnya penderma budiman yang banyak menyumbang telekung baru ini.

Program bersama Penjara Wanita Kajang ini merupakan rentetan dari kerjasama PAKSI dan Yayasan Ikram Malaysia sejak dulu lagi.

__________________

Untuk menyumbang ke progam kemasyarakatan kami:
https://www.i-bantu.org.my/reg/

Share