Pelancaran Rayuan Ramadan 1440H / 2019

SHAH ALAM- Rayuan Ramadhan 1440H dengan sasaran RM1 juta telah dilancarkan oleh Yayasan Ikram Malaysia.

Program ini menyasarkan bantuan kepada golongan berikut iaitu faqir miskin, insan teraniaya, ditimpa bencana, orang kurang upaya dan mahasiswa.

Rayuan Ramadhan merupakan program kutipan dana pada bulan Ramadan untuk bantuan kepada yang lebih memerlukan. Dengan menkhususkan kepada jenis bantuan iaitu iftar dan makanan, pendidikan, infrastruktur dan kesihatan.

Program ini dirasmikan oleh Profesor Datuk Dr Mohamed Hatta Shaharom, Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Ikram Malaysia.

Seramai lebih 750,000 penerima sumbangan telah beroleh manfaatnya sejak penubuhan program ini pada 1999. Jumlah wang agihan hasil sumbangan masyarakat ialah sebanyak lebih RM5,000,000.

Kami di Yayasan Ikram Malaysia merayu masyarakat untuk memberi sedikit sumbangan bagi meringankan beban mereka yang lebih memerlukan.

Sumbangan boleh dilakukan online melalui https://www.i-bantu.org.my/reg/.

#RayuanRamadhan

#RamadanTanpaPembaziran